Himoittu lakujätski

Leonardo da Vinkki - 6/05/2019



Lakritsi on salainen paheeni ja lakujäätelö alkukesän ykkösherkkuni. Mansikoiden kypsyessä suosikiksi nousee itse tehty mansikkajäätelö, mutta ennen satokautta herkutellaan lakritsilla.

Lakujätskin valmistus on helppoa ja siitä tulee kermaista ja silkinpehmeää ilman jäätelökonetta. 

Kun teet jäätelön itse, voit säätää lakritsin määrää makusi mukaan. Itse teen jäätelöstä vahvan lakritsipommin, jota maistellaan vain pieniä määriä kerrallaan, mutta jäätelöstä tulee hyvää vähemmälläkin lakritsimäärällä. Silloin herkkua voi syödä kerralla enemmän! 

6 dl vispikermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
0,5 dl glukoosisiirappia
3-4 tl lakritsijauhetta (Lakrids by Bülow)
3 dl lakritsimakeisia (Pandan Lakupala)

Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja glukoosisiirappi.

Viipaloi osa makeisista koristeeksi. Pilko loput hienoksi rouheeksi. 

Sekoita lakritsirouhe kermaseokseen. Kaada jäätelö kannelliseen pakastusrasiaan. Koristele lakritsiviipaleilla. 

Pakasta seuraavaan päivään. Nauti!


samankaltaisia

0 kommenttia