Muhkea aamiaisleipä

Leonardo da Vinkki - 6/19/2019

vuokaleipä


Kullankeltainen vuokaleipä saa hymyilemään heti aamiaisella. Muhkealle viipaleelle voi sipaista vain voita ja viipaloida päälle kurkkua. Kesällä leivän kruunaa keitetty muna, silli ja tilli. Lapset syövät pehmeää leipää mielellään lauantaimakkaralla päällystettynä. 

2 leipää

5 dl rasvatonta maitoa
50 g hiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
50 g voita
n. 13 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
sulaa voita

Liuota hiiva, sokeri ja suola haaleaan maitoon. Lisää pehmeä voi. Alusta joukkoon vähitellen vehnäjauhoja. Vaivaa noin taikinaa noin 8 minuuttia. 

Peitä ja kohota 20 minuuttia. 

Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä kevyesti. Muotoile taikinasta 2 leipää ja nosta ne voideltuihin vuokiin. 

Peitä ja kohota 30 minuuttia. 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viillä leipä ja voitele se voisulalla. Paista 20 - 25 minuuttia. 

Peitä liinalla ja jäähdytä ritilällä.


vuokaleipä


samankaltaisia

2 kommenttia

  1. Onkohan resepti ja ohje ihan samasta leivästä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos huomiosta. Ohjeen ensimmäinen kappale oli lipsahtanut toisesta leivästä. Asia korjattu ja nyt sekin on oikein.

    VastaaPoista