Kamalan herkulliset kummitussämpylät

Leonardo da Vinkki - 3/18/2020


Poikani risti nämä kalvakat sämpylät Kummitussämpylöiksi. Tarkoitti varmaan, että ne ovat kamalan herkullisia! Ainakin minusta, joka rakastan kesäkurpitsaa leipätaikinassa. Kesäkurpitsaraaste tekee leivästä kuin leivästä vastustamattoman herkun. Kun taikinaan vielä lisätään spelttijyvät, sämpylät alkavat hipoa täydellisyyttä.

12 kpl

25 g hiivaa
1,5 tl suolaa
5 dl haaleaa vettä
1 rkl hunajaa
2 rkl ruokaöljyä
150 g kesäkurpitsaa, raasteena
2 dl keitettyjä spelttihyviä
2 dl kaurajauhoja
10–11 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva ja suola haaleaan veteen. Lisää hunaja, ruokaöljy, kesäkurpitsaraaste ja spelttijyvät. Alusta joukkoon kaura- ja vehnäjauhot. Vaivaa muutama minuutti.  Lopeta, kun taikinaan on tullut vaivaamisesta sitkoa.

Peitä liinalla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä puolisen tuntia. 

Kaada taikina reilusti jauhotetulle pöydälle, muotoile taikinasta pitkä tanko ja leikkaa siitä 12 sämpylää. Pyöritä paloista sämpylöitä ja nosta ne kahdelle leivinpaperilla suojatulle pellille. 

Peitä sämpylät liinalla ja kohota huoneenlämmössä.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. 

Jäähdytä ilman liinaa.

samankaltaisia

0 kommenttia