Herkullinen, sakea ja paksu keitto lämmittää mukavasti kylminä päivinä, niin syksyllä, talvella kuin keväälläkin. Kesällä ehkä kaipaa jotain kevyempää.
Käytän tässä ohjeessa mielelläni Colomba-perunoita, jos niitä on saatavilla. Jos ei, valitsen jonkin lajikkeen kiinteän ja jauhoisen välimaastosta. En siis keitoissa tavallisesti käyttämääni kiinteää lajiketta, vaan jonkin hieman jauhoisemman.
800 g 10 % naudanjauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 litraa kanalientä
1 kg Colomba-perunoita
1 ps papuja (pakaste)
1 ps herne-maissi-porkkanaa (pakaste)
1 rkl kuivattua basilikaa
1 rkl kuivattua ruohosipulia
1 tlk (2,5 dl) ruokakermaa
2 rkl perunajauhoja
300 g cheddar-juustoraastetta
Paista jauheliha, sipuli ja valkosipulinkynnet. Siirrä kattilaan. Lisää kanaliemi. Kiehauta. Paloittele joukkoon perunat. Keitä vajaat 10 minuuttia.
Lisää pakastevihannekset, basilika ja ruohosipuli. Jatka keittämistä kunnes perunat ovat kypsiä.
Liuota perunajauhot ruokakermaan ja sekoita keittoon. Anna olla hellalla vielä pari minuuttia. Lisää juustoraaste. Tuo tarjolle, kun juusto on sulanut keiton joukkoon.
0 kommenttia