Toisinaan leipää leipoessa alkaa tehdä mieli myös jotain makeaa. Silloin nopeatekoiset muffinit ovat helppo ratkaisu. Tällä kertaa tein kakut ananaksesta. Sen sijaan voit käyttää esimerkiksi päärynää tai persikkaa ja vastaavaa jogurttia.
Demerarasokeri antaa muffineille rapean pinnan, mutta se ei ole välttämätön lisä. Itsekään en sitä nyt käyttänyt.
12 kpl
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 kevyesti vatkattua munaa
2,5 dl ananasjogurttia
2,5 dl ananasmurskaa
0,75 dl rypsiöljyä
(demerarasokeria)
Yhdistä kuivat aineet ja toisessa astiassa munat, jogurtti, ananasmurska ja öljy. Yhdistä seokset.
Annostele muffinivuokiin. (Ripottele päälle demerarasokeria.)
Paista 200 asteessa reilu vartti.
2 kommenttia
Valutitko ananasmurskan vai ihan nesteineen leivoit?
VastaaPoistaSuurimmat nesteet valutin pois. Kerran heitin epähuomiossa niineen ja syötäviä tuli silloinkin.
VastaaPoista