Aterialta jäänyt perunamuusi kannattaa kierrättää sämpylätaikinaan, sillä siitä tehdyt kuohkeat sämpylät vievät kielen mennessään.
10 kpl
3 dl maitoa
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl hunajaa
0,5 dl öljyä
1 tl timjamia
3 dl perunamuusia
8 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen maitoon. Lisää öljy, timjami ja perunamuusi. Sekoita. Alusta vähän kerrallaan joukkoon vehnäjauhoja kunnes taikina on pehmeää, mutta kuitenkin juuri ja juuri leivottavaa. Jauhojen tarkkaa määrää on vaikea sanoa, koska perunamuusi voi olla hyvinkin sosemaista tai jämäkkää tavaraa. Vaivaa taikinaa samalla 5–8 minuuttia.
Peitä liinalla ja kohota.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä kevyesti. Rullaa taikina tangoksi ja leikkaa se kymmeneen palaan. Pyörittele paloista pyöreitä sämpylöitä, jauhota pinta ja nosta leivinpaperilla suojatulle pellille.
Alla olevasta kuvasta näet miten pehmeää taikina on. Sämpylät leviävät ja laskeutuvat leivinpaperille.
Alla olevasta kuvasta näet miten pehmeää taikina on. Sämpylät leviävät ja laskeutuvat leivinpaperille.
Kohota liinan alla 30 minuuttia.
Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia.
Nosta ritilälle ja jäähdytä.
0 kommenttia