Mehevät porkkanasämpylät

Leonardo da Vinkki - 4/29/2020


Porkkanat eivät ikinä vanhene meillä vihanneslaatikossa. Napostelemme niitä mielellään raakoina tikkuina ja ruoan lisänä on usein keitettyjä porkkanoita, jotka on maustettu rakuunalla ja sipauksella voita. Harmittavan harvoin niitä riittää leipätaikinaan, johon ne sopivat erinomaisesti.

Ja vielä, ennen kuin aloitat, muistapa tarkistaa millaisia porkkanoita sinulla on käytössä. Makeille porkkanoille riittää hyvin ohjeessa mainittu 1 rkl hunajaa. Jos porkkanasi eivät ole sieltä makeimmasta päästä, tuplaa hunajan määrä.

14 kpl

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
3 rkl rypsiöljyä
2 dl ruishiutaleita
2 porkkanaa, raastettuna
3 dl hiivaleipäjauhoja
n. 4 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon öljy, ruishiutaleet ja porkkanaraaste. Vaivaa joukkoon jauhot. Lopeta, kun taikinaan on syntynyt sitkoa ja se irtoaa kulhon reunoista.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä puolisen tuntia. 

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä 14 sämpylää. Nosta palat leivinpaperilla suojatulle pellille. Paina sämpylöihin taikinalastalla syvä, lähes peltiin asti menevä viiva. 

Peitä leivät liinalla ja kohota huoneenlämmössä.

Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.



samankaltaisia

0 kommenttia