Makaronilaatikko on kaikkien suosikkiruoka, josta tykkää koko perhe. Siitä voi kuitenkin tulla hieman mautonta, jos ruokaa ei mausta kunnolla. Luulenpa, että juuri tästä syystä makaronilaatikkoa usein nautitaan ketsupin kanssa. Se antaa muutoin vaisuun ruokaan potkua.
Makaronilaatikko kannattaa kuitenkin maustaa vahvasti jo tekovaiheessa. Itse olen erilaisten kokeilujen jälkeen päätynyt maustamaan jauhelihan soija- tai Worcestershire-kastikkeella, lisäämään ruokaan vahvaa juustoraastetta ja maustamaan vielä munamaidonkin.
vettä
suolaa
1 pussi (400 g) makaronia
1 rkl ruokaöljyä
400 g naudanjauhelihaa, 10 %
1 iso sipuli, hienonnettuna
400 g naudanjauhelihaa, 10 %
1 iso sipuli, hienonnettuna
1-2 rkl soija- tai Worcestershire-kastiketta
mustapippuria
mustapippuria
suolaa
1 pussi (150 g) puna- tai mustaleima Emmentalia, raasteena
3-4 kananmunaa
1 tl suolaa
8 dl punaista maitoa
8 dl punaista maitoa
1 tl paprikajauhetta tai (kuivattua) ruohosipulia
Keitä makaronit reilussa määrässä suolalla maustettua vettä.
Ruskista jauheliha. Lisää sipuli ja paista kunnes sipuli pehmenee. Mausta soija- tai Worcestershire-kastikkeella, mustapippurilla ja suolalla. (Huomioi suolaa lisätessäsi kastikkeiden vaihteleva suolaisuus. Itse kaadan kastiketta seokseen kunnon lorauksen sen kummemmin mittaamatta ja suolaa vajaan teelusikallisen.)
Lisää muniin suola ja sekoita niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon maito. Mausta paprikajauheella tai ruohosipulilla.
Yhdistä valutetut makaronit ja jauhelihaseos. Kaada puolet seoksesta voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle reilusti juustoraastetta. Lisää juuston päälle loput seoksesta. Kaada päälle munamaito.
Ripota makaronilaatikon pinnalle loppu juusto.
Paista makaronilaatikkoa uunin keskiosassa 175 asteessa noin 50 min.
Tarjoa makaronilaatikko säilykepunajuurien tai ketsupin kanssa.
0 kommenttia