Vaatepuun tuunaus

Leonardo da Vinkki - 4/15/2020

Leonardo da Vinkki: Pellavavaatepuut

Löysin vinttikomerostani kasan vanhoja vaatepuita, jotka olin vallan unohtanut. Niitä tukevia puisia, joissa on vaatetehtaan merkki puuhun leimattuna ja housuille oma orsi. Ihan toista kuin nämä nykyajan rempulat! Ajalta, jolloin tarve-esineet tehtiin kestämään

Jokainen lakattu vaatepuu on kuitenkin hieman erimuotoinen ja värinen. Haluan yhtenäisen sarjan. Avuksi tulee tilkkupeittojen teosta yli jääneet vanusoirot ja iso-isoäidin tsaarin aikana kutoma karhea pellava.

Leonardo da Vinkki: Pellavavaatepuut

Tarvikkeet

puisia vaatepuita
kaavapaperia
kynä
sakset
vanua
kangasta
ompelulankaa

Leonardo da Vinkki: Pellavavaatepuu

Valmistus

Aseta vaatepuu kaavapaperille ja piirrä sille vähintään 3 cm vaatepuuta isompi kaava. (Varan määrä riippuu siitä kuinka pullean vaatepuun haluat.) Leikkaa kaava irti.

Leikkaa kankaasta kaavaa apuna käyttäen kaksi palaa jokaista vaatepuuta kohti.

Pyöritä vanusuikaleita vaatepuun ympärille kunnes saat muotoiltua siihen haluamasi muodon.

Aseta kaksi kangaspalaa oikeat puolet vastakkain. Ompele oikea sivu ja sen jälkeen erikseen vasen sivu. Saumaan jää ylös koukun pujottamista varten pieni väli. Alalaita on auki.

Käännä vaatepuun huppu oikein päin. Pujota koukku läpi ylös jätetystä rei'ästä. Vedä huppu vanun yli. Ompele alareuna käsin piilopistoilla kiinni.

Nosta uudet vaatepuut naulakkoon ja käyttöön.

Tukevat puut jaksavat kantaa hyvin painavat talvitakit. Lisäksi ne ovat loistavia neuleiden vaatepuita, koska pehmeä ja pyöreä olkavarsi ei jätä ikäviä vaatepuun jälkiä herkänkään neuleen olkapäihin.

Leonardo da Vinkki: Pellavavaatepuut

samankaltaisia

0 kommenttia