Ulkoiluhousut joutivat retkipussukaksi

Leonardo da Vinkki - 5/13/2020


Patikka- ja veneretkillä olosuhteet saattavat olla kosteat. Retkeilytarvikeliikkeissä onkin monenlaisia osittain ja täysin vesitiiviitä pusseja, joihin retkitarvikkeita voi pakata.

Samantyyppisiä pussukoita voi tehdä pieniksi käyneistä tai muuten kiertoon joutavista ulkoiluhousuista, jotka on tehty vedenpitävistä tai vettä hylkivistä kankaista. Ei haittaa vaikka polvessa olisi reikä, sillä pussukka tehdään housun yläosasta, joka on yleensä tiptopkunnossa.

Valmista tulee nopeasti, koska housuista leikkaa samalla kertaa päällisen, vuoren ja usein myös pienen taskun.

Nopeasti otin myös kuvat tähän postaukseen, joten joudun pyytämään anteeksi kuvien laatua. Musta kangas on vaativa kuvattava, minkä vuoksi valaistukseen olisi pitänyt panostaa enemmän. Kotikoulun pyörteissä mennään nyt tällä. Eiköhän ohje kuitenkin tule selväksi.

Tarvikkeet

kierrätettävät ulkoiluhousut, vedenpitävästä tai vettä hylkivästä materiaalista
kierrätysvetoketju
(ripustuslenkki)

Teko-ohje

Tästä lähdetään. Muksun vedenpitävät toppahousut ovat käyneet auttamattomasti pieniksi. 

Tarkistan kunnon. Vetoketju toimii. Taskut ovat ehjät. Kangas on uudenveroista. 


Leikkaan housun sivusta silmämääräisesti sopivan kokoisen palan.

Oikaisen palan leikkaamalla sen suorakaiteeksi.


Ompelen pitkälle sivulle vetoketjun. Asetan ripustuslenkin paikoilleen ja ompelen sivut. 

Ripustuslenkin saa hyvin housuistakin, mutta itse valitsen pussien ripustuslenkin mielelläni väripilkuksi tai muuten sellaiseksi, että siinä on jokin kokonaisilmettä piristävä juttu.

Alla olevassa kuvassa olen valinnut pussukkaan lyhyemmän vetoketjun, jatkanut sitä heijastinkankaalla ja tehnyt heijastinkankaasta myös ripustuslenkin.

Sitten vaan käyttöön. Näissä on näppärä säilyttää esimerkiksi hammasharjaa ja muita hygieniatarvikkeita. Omassa pienessä pussissa ne on helppo ottaa teltasta mukaan ja ripustaa pesupaikalla vaikka puunoksaan.

samankaltaisia

0 kommenttia