Kuusenkerkkäsiirappikokeiluja

Leonardo da Vinkki - 6/18/2020


Tänä vuonna kokeilin kahden kuusenkerkkäjuoman lisäksi kahta erilaista tapaa valmistaa kuusenkerkkäsiirappia.

Kuusenkerkkäsiirappi I

1 l kuusenkerkkiä
1 l vettä
0,5 kg sokeria (mikä tahansa sokeri käy)

Liota kuusenkerkkiä yön yli vedessä. Keitä noin tunti. Siivilöi ja lisää sokeri.

Keitä vielä 1-3 tuntia. Mitä kauemmin keität sitä tummempaa ja sakeampaa siirapista tulee. Varo kuitenkin polttamasta siirappiasi! 

Kaada puhtaaseen lasipurkkiin. Säilytä viileässä.

Leonardo da Vinkki: Kuusenkerkkäsiirappikokeiluja

Kuusenkerkkäsiirappi II

Lado lasipurkkiin (kerroksittain) kuusenkerkkiä ja sokeria, molempia yhtä paljon. Tuo kerroksittain on enemmän tapa kuin pakko. Siirapin teko onnistuu myös niin, että täytät ensin purkin puolilleen kuusenkerkkiä ja kaadat sitten sokerin niiden päälle.

Nosta purkki aurinkoiseen paikkaan ja anna sokerin sulaa auringon lämmössä. Siivilöi ja purkita. Säilytä viileässä.


Mitä tuli?

Ylinnä olevan kuvan vasemmassa laidassa ensimmäisenä on keitettyä, tummaa siirappia. Keskimmäinen purkki on ollut auringossa reilun viikon, koska sokeri ei ottanut sulaakseen. Oikeassa reunassa on pari päivää auringossa pidetty purkki.

Ruokosokeria sisältänyt purkki valmistui huomattavasti hitaammin. Eripituinen valmistusaika vaikutti väriin, mutta ei makuun, joka oli molemmissa samanlainen, vaikka niissä oli hieman eri sokeritkin.

Entä valmistustapa, keittäen vai auringon voimalla? Kummasta tulee parempaa? Itse pidän auringossa valmistuvasta vaaleasta ja juoksevasta siirapista, jossa on mielestäni raikkaampi maku. Se maustaa hienosti esimerkiksi teen.

samankaltaisia

0 kommenttia