Meillä granola kuuluu lähes jokaiseen aamiaiseen. Sen syrjäyttää vain puuro, joka lämmittää mukavasti talviaamuisin. Kesä kuitenkin kuuluu granolalle. Maukkaisiin, rapean rouskuviin granolamuruihin ei kyllästy, kun itse tehden herkkuun saa loputtomasti erilaisia makuja.
Tällä kertaa granolaan makua antaa omena. Se ehtii kuivua uunissa granolan valmistuessa, kun omenakuutiot ovat riittävän pieniä. Ne eivät saa olla rusinaa suurempia.
Brazilpähkinät voit korvata vaikka cashewpähkinöillä tai jättää ne kokonaan pois ja tuplata ohjeessa ilmoitetun manteleiden määrän.
1 uunipellillinen
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl brazilpähkinöitä, rouheena
1 dl manteleita, rouheena
8 dl kaurahiutaleita
0,5 dl ruokosokeria
1 omena pieninä kuutioina
1 tl kanelia
0,25 tl neilikkaa
0,5 tl pomeranssinkuorta
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta
1 dl kanelikookosöljyä
1 dl omenasosetta
0,5 dl vaaleaa siirappia
Sekoita auringonkukansiemenet, pähkinät, mantelit, kaurahiutaleet ja ruokosokeri isossa kulhossa. Yhdistä mausteet, kanelikookosöljy ja omenasose. Kaada neste kuiviin aineksiin ja sekoita hyvin.
Levitä granola uunipellille ja paista 150 asteessa noin tunti välillä seosta käännellen.
Tarkista, että granola on kuivaa. Jäähdytä ja purkita.
0 kommenttia