5 tärkeää vinkkiä kun tuunaat farkuista hellehatun

Leonardo da Vinkki - 6/30/2020


Leonardo da VInkki: farkkujen tuunaus hellehatuksi

Äitini kaipasi valkoista hellehattua, kun olin juuri siivonnut vaatekaappiani ja laittanut sieltä valkoiset, vuosia käyttämättä olleet farkut kiertoon. Oli siis varsin luonteva ajatus ommella tarvittu hattu näistä tarpeettomista housuista. 

Mitä hattua ommellessa opin?

1. Netti on pullollaan ilmaisia kesähatun kaavoja. Niitä ei kannata itse piirtää. Päätä haluamasi malli ja etsi sitä vastaava selkeä kaava, josta on tulostusvalmiina eri kokoja.

2. Housun lahje on kapea ja lieri vie yllättävän paljon kangasta, kun langansuunta on pidettävä kaavaan nähden suorassa. Varaudu siihen, että lierin alapuoli on ehkä leikattava toisesta housuparista tai toisesta kankaasta. Se ei välttämättä ole haitaksi. Esimerkiksi farkuista ommeltu hellehattu, jonka lierin alapuoli on kukkakangasta on varsin hauskannäköinen.

3. Käytä tukikangasta sekä lierin ylä- että alapuolen kankaassa. Näin lieri pysyy kuosissaan ja on käännettävissä, vaikka toinen kangas olisi ohutta puuvillakangasta.

4. Jos ompelet hellehattua, älä tee hattuun vuorta, edes ohutta. Huolittele sen sijaan saumavarat siisteiksi. (Molemmin puolin käytettävä kääntöhattu ei siis ole paras valinta hellepäiviin sekään.)

Jos haluat vielä viilentää oloasi, tee hatun sivukappaleeseen pienillä purjerenkailla eli sirkoilla huoliteltuja reikiä.

5. Tikkaa lierin saumavarat sivukappaleeseen, jotta ne eivät repsota missä sattuu. 

Leonardo da VInkki: farkkujen tuunaus hellehatuksi

Valmista syntyy nopeasti, mutta näitä on niin hauska tehdä, että ensimmäisen jälkeen saattaa syntyä pakottava tarve tehdä toinen ... ja kolmas ...

samankaltaisia

0 kommenttia