Herkkusuun sukaattikakku

Leonardo da Vinkki - 11/11/2020



Kuivakakut eivät juuri nyt ole muodissa, mutta leivon niitä aina silloin tällöin ja ihmettelen joka kerta miksi en tee niitä useammin. Kyllä mummot osasivat! 

Iso satsi itse tehtyä jogurttia on erityisen hyvä syy leipoa kuivakakkua. "Ettei vaan pääse vanhentumaan." No, enhän minä tällä huijaa itseänikään. Tämä sukaattikakku on niin hyvää, että sen vuoksi lähtisin kauppaan ostamaan jogurttia - jos en siis tekisi sitä itse.

Kakku on tällaisen laiskan kokin unelma. Se valmistuu lähes itsestään, sillä mitään ei vatkata, vaahdoteta tai kiehauteta. 

1 iso kakku 

5 dl vehnäjauhoja 
3 dl sokeria 
1,5 tl soodaa 
3 tl vaniljasokeria 
3 dl maustamatonta jogurttia 
2 munaa 
200 g voita sulatettuna
1 pkt (100 g) sukaattia 

Yhdistä vehnäjauhot, sokeri, sooda ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon jogurtti, munat, voisula ja sukaatti. Sekoita varovasti käännellen. 

Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 160 asteessa noin tunti. 

Anna asettua hetki vuoassa ja kumoa. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.




samankaltaisia

0 kommenttia