Rapea raparperipiirakka


Minulla on reseptikokoelmassani monta mehevää, kosteaa ja herkullista raparperipiirakan ohjetta, mutta tällä kertaa halusin raparperipiirakan olevan rapeaa. 

Lindas bakskola -sivustolta löysin ohjeen, jonka ainesosia ja tekotapaa kevyesti tuunaamalla pääsin oikeaan lopputulokseen.

2 munaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2,5 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita
2 raparperin vartta
demerarasokeria

Vispaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-sokeriseokseen. Kääntele joukkoon voisula. 

Voitele 22 x 30 cm vuoka ja korppujauhota se reilusti (karkealla) korppujauholla. Piirakan pohjasta tulee rapea, kun vuoka on riittävän suuri (eli taikinakerros on ohut) ja pohjalla on reilusti korppujauhoja.

Yritä pitää myös raparperi "kuivana". Tällöin pitkät suikaleet toimivat paremmin kuin palat. Älä myöskään pyörittele raparperia sokerissa. Se irrottaa paloista nestettä. Leikkaa siis palat ohuiksi, vuoan levyisiksi suikaleiksi ja paina ne sen kummemmin makeuttamatta taikinaan.

Sirottele lopuksi piirakan päälle suurikiteistä demerararuokosokeria, jolla saat leivonnaiseen rapean pinnan.

Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Tarjoa jäähtyneenä pehmeän vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.


Samankaltaisia

0 kommenttia