Kullankeltainen tomaatti-linssikeitto

Leonardo da Vinkki - 11/14/2019


Arkena perheemme lautasilta löytyy usein eri tavoin valmistettua linssikeittoa. Erityisen suosittu ruoka se on syksyisin. Mausteiset ja värikkäät keitot lämmittävät koleita ja sateisia syyspäiviä.

Jos keittoa jää, sitä voi ottaa seuraavana päivänä töihin lounaaksi. Keitto on helppo mikrossa lämmittää. Ohjeen linssikeitto sopii myös pakastettavaksi.

Kasvissyöjät voivat korvata kanaliemen kasvisliemellä. Itse suosin kasviskeitoissakin kanalientä, joka mielestäni antaa niille enemmän makua.

1 rkl öljyä
1 tl currya 
1 sipuli, 
2 porkkanaa
1 rkl tomaattipuretta
1 tl sokeria
4 valkosipulinkynttä
1,5 l kanalientä 
4 dl punaisia linssejä
2 tomaattia
2 tl kuminaa
oman maun ja chilin voimakkuuden mukaan chilihiutaleita 
suolaa
mustapippuria
1 sitruunan mehu
1 pieni tlk (150 g) maissinjyviä

Kuori ja pilko sipuli, porkkanat ja valkosipulinkynnet. 

Kuumenna öljy ja curry paistinpannulla. Lisää sipuli ja porkkanat. Paista keskilämmöllä kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Mausta tomaattipurella, sokerilla ja valkosipulinkynsillä. Hauduta hetki.

Lisää kanaliemi, linssit ja kuutioidut tomaatit. Mausta kuminalla, chilillä, suolalla ja mustapippurilla. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, eli kunnes linssit ovat kypsiä.

Lisää keittämisen loppupuolella joukkoon sitruunan mehu.

Kun keitto on valmista, viimeistele se maissilla. 

Kuumenna ja tuo tarjolle.

samankaltaisia

0 kommenttia