Pellavakorussa yhdistyy pellavan karu kauneus pitsin herkkyyteen

Leonardo da Vinkki - 12/17/2018



Onko joululahjojen teko on jäänyt viime hetkiin? Ei hätää, pellavakaulakoruja ehtii vielä tehdä useammankin. Työ sujuu joutuisasti sarjassa, kun on saanut tarpeet esille. Viimeistelyn voi tehdä vaikka televisiota katsellessa.

Kangaskorut ovat myös kelpo tapa kierrättää ompelemisessa syntyvää leikkuujätettä. Pienimmillekin kangastilkuille löytyy käyttöä.

Kuvan korut ovat n. 5 cm leveitä ja 7 cm korkeita, mutta koko voi vaihdella tilkkujen mukaan. 

Tarvikkeet

pellavatilkkuja
vanua
kierrätyspitsiä esimerkiksi käytöstä poistetusta valoverhosta
valkoisia helmiä tai muuta bling blingiä pitsin mukaan
taipuisaa ja kauniisti laskeutuvaa pellavanarua tai vaaleanharmaata nahkanyöriä 

Teko-ohje

Taita 4 cm leveä pellavakaitale pitkältä sivultaan kaksin kerroin kankaan nurjat puolet vastakkain. Käännä saumavarat sisään. Ompele nauhan molemmat sivut kankaan reunasta ja leikkaa se ripustuslenkeiksi. 

Tikkaa tilkkujen reunat, jos kangas on kovin harsuuntuvaa. Taita tilkku toiselta pitkältä sivulta kaksin kerroin ja aseta toinen pitkä sivu sen päälle. (Sauma jää korun taakse, ei sivuun.) Nuppineulaa kiinnityslenkki paikalleen lyhyelle sivulle niin, että se jää pussin sisälle. Ompele korun ylä- ja alareuna. Käännä pussi oikeinpäin ja suorista kulmat parsinneulalla.

Täytä pussi vanulla ja ompele käsin korun taakse jäänyt avoin sauma kiinni.


Leikkaa pitsistä koruun sopivia paloja ja ompele ne käsin kiinni koruun. Kiinnitä helmet käsin ompelemalla.


Katkaise pellavanarusta tai nahkanyöristä korulle kaulanauha. Korun on tarkoitus ulottua lähes vyötärölle, joten sillä saa olla reilusti pituutta.  Jos mittaa on liikaa, lahjan saaja voi aina pätkäistä sen oikean mittaiseksi, mutta liian lyhyttä nauhaa ei saa muokattua.

Jos pidät pellavanarua liian karuna, voit pujottaa siihen sinne tänne valkoisia helmiä 1 - 3 helmen ryhmissä ja liimata ne paikalleen.



samankaltaisia

0 kommenttia