Ihastuin garam masala -mausteseokseen lisättyäni sitä vuosia sitten kesäiseen perunasalaattiin. Nykyään se on myös lihapulliin käyttämiäni perusmausteita. Tässä ilman reseptiä syntyvä lempiohjeeni, jonka ainesosat muistan ulkoa.
Käytän ohjeeseen usein tuoretta chiliä, jota poikani kasvattaa. Määrä riippuu lajikkeen tulisuudesta. Jos chiliä on runsaasti tai palko kovin tulinen, mustapippuri kannattaa jättää kokonaan pois lihapullataikinasta. Muussa tapauksessa chilin ja mustapippurin välistä suhdetta voi vaihdella. Toisaalta, jos ei pidä chilistä, sen korvaa reilumpi ropaus mustapippuria.
Lihapullat paistuvat uunissa kauniin ruskeiksi, kun pellillä ei ole paperia. Rasvaa pelti ei silti kaipaa. Lihapullat eivät tartu siihen kiinni.
1 dl korppujauhoja
2 dl inkivääri-lime-ruokakermaa
1,5 tl suolaa
1,5 tl garam masala maustetta
ripaus mustapippuria
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
chiliä maun mukaan
rasvaa paistamiseen
800 g naudan jauhelihaa 10 %
Sekoita kerma korppujauhoihin. Lisää päälle suola, garam masala, mustapippuri ja muna. Jätä turpoamaan. Kuullota pannulla pieniksi kuutioiksi silputtu sipuli, valkosipuli ja chili. Jäähdytä hetki. Sekoita taikina.
Muotoile taikinasta kostutetuin käsin lihapullia ja aseta ne uunipellille. Paista 225-asteessa noin 20 minuuttia.
0 kommenttia