Ompelijalle tuppaa jäämään pientä kangassilppua, josta ei saa mitään isompaa aikaiseksi. Jos tilkut vielä ovat sekaisena kaaoksena kaapin perällä, niistä ei ikinä tule tehtyä mitään. Saat sekamelskan taltutettua, kun lajittelet palat värin mukaan. Itse olen pakannut silpun väreittäin karkkikaupan ilmaiseksi jakamiin muovisiin karkkilaatikoihin. Ne ovat läpinäkyviä, joten satsin värin näkee nopeasti kantta avaamatta. Neliön muotoisina namulaatikot ovat myös tilankäytön kannalta tehokkaita ja helposti pinottavia.
Näin joulun alla kankaanpaloista voi sitten solmia vaikka helppotekoisen koristekranssin.
Tarvikkeet
ohuita pajunoksia
rautalankaa
huonot sakset tai leikkaavat pihdit
pieniä kankaanpaloja
Teko-ohje
Voit ostaa kranssipohjan kaupasta, mutta sen sitoo nopeasti itsekin muutamasta taipuisasta pajunvitsasta. Oksia ei tarvitse punoa yhteen. Kiepauta vain vitsakset ympyräksi ja pyöritä niiden ympärille rautalankaa, joka sekä sitoo pajut yhteen että antaa ohuelle rungolle tukevuutta. Muodon ei tarvitse olla täydellinen. Rautalangan vahvistama pohja on taipuisa. Sitä on helppo muotoilla vielä silloinkin, kun kranssi on valmis.
Tee pajupohjaan rautalangasta ripustuslenkki.
Leikkaa kankaista saksilla eri levyisiä, kapeita kaitaleita. Jos sinulla on sekä suoraan että loveavasti leikkaavat sakset, käytä molempia. Se tuo kranssiin elävyyttä. Palojen pituuskin saa vaihdella. Tukevat kangassoirot voivat olla hieman pidempiä kuin ohuista kankaista leikatut palat, jotka pitkinä alkavat ikävästi nuokkua kranssissa.
Jaa erilaiset kankaanpalat tasaisesti ympäri kranssia ja solmi ne yksinkertaisella solmulla pajupohjaan.
Nosta kranssi pystyyn ja tarkista ettei mikään solmuke roiku rumasti tai ole toisiin nähden liian pitkä. Lyhennä kankaita tarpeen mukaan. Samalla voit varmistaa ettei pohja ole jäänyt mistään näkyviin. Jos näin on päässyt käymään, korjaat asian helposti lisärusetilla.
0 kommenttia