Ihmeellinen Argentinosaurus

Leonardo da Vinkki - 1/10/2018


Dinosaurukset eli hirmuliskot ovat aina kiinnostaneet lapsia. Mitä hirmuisempi sen parempi! Poikani suosikkeihin kuuluu mahtava Argentinosaurus. Se on liitukauden lopulla, noin 95 miljoonaa vuotta sitten, elänyt suurin maalla koskaan elänyt eläin. Tämän sauropodeihin kuuluneen seurallisen kasvissyöjän arvioidaan painaneen jopa 100 tonnia ja olleen 35 metriä pitkä. Koko alkaa olla sitä luokkaa, että sitä on vaikea hahmottaa. Arkimittoihin suhteutettuna: normaalikorkuinen huone mahtuisi hyvin jätin vatsan alle.

Mahtavaa! Me olimme niin Argentinosauruksen lumoissa, että meillä ei tarvinnut kauan miettiä mikä dinosaurus askarrellaan ensimmäiseksi, kun otimme huonekalujen suojana käytetyn aaltopahvin ja sormivärit esiin. Ja mikä parasta, kukaan ei tarkalleen tiedä miltä hirmuliskot näyttivät. Sen voi itse keksiä! 

Tarvikkeet

aaltopahvia
lyijykynä
sakset
sormivärit

Teko-ohje

Piirrä aaltopahville reilun kokoinen kaari etujaloiksi. Leikkaa pala irti ja käytä sitä mallina, kun piirrät toisen kaaren takajaloiksi. Leikkaa osa irti. Piirrä pala, jossa on hirmuliskon pää, kaula, keskiruumis ja häntä. Leikkaa sekin irti pahvista. Piirrä jäljelle jääneisiin pahvinrippeisiin erikokoisia kilpiä ja leikkaa ne paloiksi. 

Leikkaa jalkoihin varpaat ja kaaren yläosaan muutaman sentin syvä, kapea lovi. Lovea myös kilvet. 

Maalaa palat sormiväreillä. Jos pahvi ei heti peity, anna värin kuivahtaa ja jatka maalausta. Kaksi erillistä maalauskerrosta antaa uusia mahdollisuuksia myös koristeluun. 

Kokoa dinosaurus, kun sormivärit ovat kuivuneet.


samankaltaisia

0 kommenttia