Perunasoseeseen tehtyjä rieskoja paistetaan meillä kahdella praasulla, kahdella eri uunin lämmöllä. Itselleni riittää 250 astetta, mutta perheelle paistan rieskoja 275 asteessa, jolloin ne saavat pintaansa ruskeita läiskiä. Sanovat tulisessa uunissa paistettuja maukkaammiksi, mutta itse en kyllä huomaa mitään eroa.
Kuvassa kuumassa uunissa paistetut rieskat oikealla, 250-asteen rieskat vasemmalla.
6 kpl
6 kpl
5 dl perunasosetta
1 tl suolaa
1 rkl kuminaa
2 munaa
3,5 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 dl kauraleseitä
Sekoita muut ainekset jäähtyneen perunasoseen joukkoon ja pyörittele taikinasta 6 palloa, jotka litistät leivinpaperilla suojatulle pellille pyöreiksi rieskoiksi.
Paista 250 asteessa 15 minuuttia, tai 275 asteessa pari minuuttia vähemmän. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.
0 kommenttia