Helppotekoiset aamusämpylät

Leonardo da Vinkki - 2/15/2018Jos taikinan tekee illalla, saa aamiaisella nauttia uunituoreista sämpylöistä. Kannattaa kokeilla! Ajanpuutte ei ole este. Varsinaista työaikaa nämä herkut vievät vain noin 5 minuuttia. Muu aika kuluu taikinan hoitaessa itse itsensä.

Siis, sängystä ylös, sämpylät pellille kohoamaan, uuni päälle, muihin aamutoimiin ja aamiaispöytään istuessa edessä on edessä vastapaistettua leipää.

Itse leivon aamiaissämpylät mielelläni juureen. Jos sinäkin haluat kokeilla hapanjuuren käyttöä, mutta sinulla ei vielä ole hapanjuurta, ohjeen hapanjuuren tekemiseen saat täältä. Välttämätöntä sen käyttö ei ole. Hapanjuuren voi korvata pienellä nokareella hiivaa. 

Ja tällä kertaa reseptikuva ilman värejä, kun olen täällä vuoden alkajaisiksi selvitellyt suvun vanhoja valokuvia ja ihmetellyt keitä nämä kaikki mustavalkokuvista vakavina katsovat neidit, rouvat ja herrat oikein ovat.

6 kpl

1 dl hapanjuurta
(1 herneenkokoinen pala hiivaa)
3 dl vettä 
1,25 tl suolaa 
6,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita illalla kaikki ainekset kulhossa. Peitä ja jätä huoneenlämpöön yön yli.

Kaada löysä taikina reilusti jauhotetulle pöydälle. Kääntele taikinaa jauhoissa kunnes se juuri ja juuri pysyy sen verran koossa, että saat muotoiltua sen tangoksi. Leikkaa taikinasta taikinalastalla kuusi palaa ja nosta ne leivinpaperilla suojatulle pellille. 

Kohota 30–40 minuuttia. 

Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia. 

Nosta ritilälle ja jäähdytä ilman liinaa.

samankaltaisia

0 kommenttia