Harvakseltaan, mutta säännöllisesti, jääkaapistani löytyy kuohukermaa, jonka viimeinen käyttöpäivä oli eilen tai jo viikko sitten. Sen varalta minulla on luottoreseptejä, joihin vanhentunut kerma uppoaa. Valitsen sen, jossa tarvittavan kerman määrä vastaa jääkaappilöytöä. Jos kermaa on paljon, teen tätä kakkua.
Perusresepti on äitini reseptikokoelmasta. Mausteita vaihdan sen mukaan mitä kaapista löytyy. Kuvan kakussa on vaniljasokeria ja sukaattia.
2 munaa
3 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
3 rkl sukaattia
Vaahdota munat ja puolet sokerista. Vatkaa kevyesti yhteen kerma ja loppu sokeri. Yhdistä seokset. Sekoita sooda, vaniljasokeri ja sukaattikuutiot vehnäjauhoihin. Lisää kuivat ainekset muna-kerma-sokerivaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi massaksi ja kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista kakkua 175 asteessa noin tunnin.
1 kommenttia
Voi miten kiva olisi, kun kakusta olisi kuva poikkileikkauksesta.
VastaaPoista