Helppotekoinen pataleipä on viime vuosina noussut kotileipureiden rakkaiden vanhojen ruokaohjeiden rinnalle klassikkoreseptiksi, josta kaikki pitävät.
Perusohje lienee jo useimmille tuttu. Leipä on herkullista! Ohjetta ei ole mitään tarvetta muuttaa. Mutta, ihminen on vaihtelunhaluinen, joten tällä kertaa maustoin leivän rosmariinilla ja oliiviöljyllä, ja käytin vehnäjauhojen sijaan karkeita sämpyläjauhoja.
1 leipä
Perusohje lienee jo useimmille tuttu. Leipä on herkullista! Ohjetta ei ole mitään tarvetta muuttaa. Mutta, ihminen on vaihtelunhaluinen, joten tällä kertaa maustoin leivän rosmariinilla ja oliiviöljyllä, ja käytin vehnäjauhojen sijaan karkeita sämpyläjauhoja.
1 leipä
1. päivä
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
herneen kokoinen pala hiivaa
1 tl suolaa
1 tl rosmariinia
3 rkl oliiviöljyä
herneen kokoinen pala hiivaa
1 tl suolaa
1 tl rosmariinia
3 rkl oliiviöljyä
8 dl sämpyläjauhoja (vehnäjauhoja + vehnärouhetta+ kauraleseitä)
Sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi. Peitä kulho liinalla ja jätä taikina huoneenlämpöön 22–24 tunniksi.
2. päivä
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä leipä. Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.
Pane rautapata kansineen uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada kohonnut leipä kuumaan rautapataan ja pane kansi päälle. Paista 30 minuuttia. Poista kansi ja paista vielä 15 minuuttia.
Jäähdytä ritilällä ilman liinaa.
0 kommenttia