Kotikeittiön paras jauhelihapizza

Leonardo da Vinkki - 10/11/2018


En pidä vetisistä ja polttavan kuumaksi uunissa lämpenevistä tomaatinviipaleista pizzassa. Ongelma ratkesi vuosia sitten kertalaakista, kun sain serkultani kullanarvoisen vinkin: Kotiruoka-keittokirjassa on mainio tomaattikastikkeen resepti. Tätä luottoreseptiä olen siitä asti käyttänyt kaikissa leipomissani pizzoissa, joihin haluan tomaattia. Kastikkeen keitolla alkaa tämäkin ohje.

Täydelliseen pizzaan kuuluu tietysti myös runsas täyte ja muhkea pohja. Useimmiten teen jauhelihatäytteen (ananaksella tai ilman), mutta pizza on siitä mukava ruoka, että täytteeseen voi heittää lähes mitä tahansa. Kokeile rohkeasti eri makuyhdistelmiä!

Jos pidät ohuesta pohjasta, tee vain puolet ohjeen pohjataikinasta.

1 uunipellillinen

Tomaattikastike
1 rkl öljyä
2 sipulia
400 g laadukasta tomaattimurskaa
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
vastarouhittua mustapippuria 

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduttele seosta noin 25 minuuttia, eli kunnes osa nesteestä on haihtunut ja kastike on hieman sakeutunut.

Kastikkeen poristessa hellalla sinulla on aikaa tehdä pohja ja täyte.

Pohja
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 dl öljyä
0,5 tl suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhosta. Tähän ei mene kuin hetki.

Kauli taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Peitä liinalla ja jätä kohoamaan.

Täyte
400 g jauhelihaa
(1 pieni tlk ananasta)
pizzamaustetta tai oreganoa
150 g juustoraastetta

Paista jauheliha ja nosta se sivuun lämpimältä levyltä. 

Levitä hetken hellalla jäähtynyt tomaattikastike kohonneen pizzapohjan päälle.


Kaada jauheliha tomaattikastikkeen päälle ja tasoita se tasaiseksi kerrokseksi.


Ripottele lihan päälle reilusti pizzamaustetta tai oreganoa. Peitä koko komeus juustoraasteella. Itse käytän voimakkaan makuista Emmental punaleimaa, mutta valitse juusto oman makusi mukaan. 

Paista 225 asteessa 15  20 minuuttia, eli kunnes juusto on saanut hieman väriä.

Ja eiku, herkuttelemaan!



samankaltaisia

2 kommenttia

  1. Anonyymi10/22/2018

    Kiitos ohjeesta! Kätevä ja konstailematon resepti, tuli helposti hyvää. Tätä käytän jatkossakin.
    t. Kipa

    VastaaPoista
  2. Tällä onnistuu aina. Maistuu myös kylmänä (tai sitten jääkapissamme on joku minulle tuntematon katoamisnappi).

    VastaaPoista