Kaalisalaatin hurma

Leonardo da Vinkki - 7/17/2019


Uuden sadon kaali on makeaa, rapeaa ja rouskuvaa. Se on täydellinen salaattiaines, josta syntyy helposti maukkaita salaatteja vaikka grilliherkkujen kaveriksi.  

Mummolla oli tapana tehdä kesällä salaattiin kuin salaattiin munakastike. Niin teen nyt minäkin ja ajattelen samalla isoäitiä. Kesäisen maun kastikkeelle antaa tilli. Jos et pidä tillistä, voit sen sijaan käyttää mausteena valkosipulia tai lisätä kaalin joukkoon makua antamaan tikuiksi leikattuja retiisejä. 

1 pieni kaalinpää
2 munaa
1 prk kermaviiliä
1 rkl sinappia
2 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
mustapippuria 
tilliä

Laita kananmunat kylmään veteen. Kun vesi alkaa kiehua, alenna lämpötilaa. Anna porista hiljalleen 9 minuuttia. Kaada vesi pois ja pelästytä munat kylmällä vedellä. Kaada myös huuhteluvesi pois ja jätä jäähtymään.

Pilko kaali.

Kuori kananmunat ja hienonna ne haarukalla. 

Yhdistä sinappi, sitruunamehu, sokeri, suola ja mustapippuri kermaviiliin. Silppua sekaan tilli. Lisää munat. Sekoita tasaiseksi. Kaada kastike salaatin päälle ja kääntele. Tuo tarjolle.



samankaltaisia

0 kommenttia