Helteellä täytyy juoda säännöllisesti, ettei väsähdä. Kylmä vesi on raikasta ja virkistävää, mutta toisinaan siihen kaipaa vaihtelua. Tästä reseptistä saat litroittain appelsiinivettä.
Itse suosin ohjeessa luomuappelsiineja ja -sitruunoita, koska hedelmistä käytetään myös kuori, mutta tavallisiakin sitruksia voi käyttää hyvin pestyinä.
1 sitruuna
14 dl sokeria
2 rkl sitruunahappoa
8 dl kiehuvaa vettä
Tarjoiluun:
(kivennäis)vettä
Pese hedelmät hyvin lämpimällä vedellä ja harjalla. Kuori niistä keltainen, uloin kuori. Vältä valkoista osaa.
Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja kaada se sokeriseokseen. Sekoittele kunnes sokeri sulaa. Aseta kansi kattilan päälle ja jätä liemi huoneenlämpöön jäähtymään.
Purista appelsiineista ja sitruunasta mehu ja sekoita se jäähtyneeseen sokeriliemeen. Siivilöi ja pullota puhtaisiin pulloihin.
Säilytä juomaa viileässä vähintään 2 viikkoa, jotta mehutiivisteen makeus taittuu raikkaudeksi.
Tarjoile kaatamalla lasin pohjalle tilkka appelsiinijuomaa ja täyttämällä sen jälkeen lasi vedellä tai kivennäisvedellä. Vesi on edelleen selvästi vettä, ei mehua, mutta maistuu appelsiinilta.
0 kommenttia