Superhyvä metsäsienipasta

Leonardo da Vinkki - 9/04/2019


Nopea jauheliha-sienipasta

Nopeasti valmistuva jauheliha-sienipasta on meillä sienestyspäivien vakio-ohjeita. Tätä syödään erityisesti syksyllä usein ja aina se maistuu yhtä hyvältä. Talvella teen herkun pakastetuista, ilman voita paistetuista sienistä. Maku ei kärsi, vaikka raaka-aineena on pakastetut sienet.

Jauhelihan määrä reseptissä hieman vaihtelee sen mukaan minkälaisia valmispakkauksia kaupassa on tarjolla. 400 g on yleinen pakkauskoko, mutta ohjeeseen uppoaa kyllä 100 grammaa enemmänkin ilman, että se juurikaan vaikuttaa ohjeen makuun.

Samaan tapaan sieniäkin voi olla muutama enemmän. Tämä ohje valmistuu suuripiirteisillä mitoilla, jotka ovat suunnilleen tätä luokkaa.

1 l tuoreita, pilkottuja sekasieniä
rypsiöljyä
1 sipuli, pilkottuna
1 iso valkosipulin kynsi, pilkottuna
400 g naudan jauhelihaa 10 %
suolaa ja pippuria
2 tl paprikaa
7 dl lihalientä
1 prk (1,5 - 2 dl) ranskankermaa
1 l kierrepastaa

Haihduta sienistä neste pois isolla paistinpannulla. Lisää joukkoon rypsiöljyä, kun neste on haihtunut ja kypsytä sieniä vielä hetki. Siirrä pois pannulta.

Paista jauheliha. Lisää joukkoon sipulit, kun liha on melkein kypsää. Sekoittele, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla. (Ole varovainen suolan kanssa, sillä sen määrä riippuu käyttämäsi lihaliemen suolaisuudesta. Monet valmisteet ovat yllättävän suolaisia.)

Lisää pannulle 6 dl lihalientä ja pasta. Peitä kannella ja keittele keskilämmöllä silloin tällöin käännellen, kunnes pasta on kypsää. Tarkkaile tilannetta kypsymisen aikana ja lisää tarvittaessa lihalientä.

Sekoita lopuksi joukkoon sienet ja ranskankerma. Lämmitä.

Tarjoile.

Nopea jauheliha-sienipasta

samankaltaisia

0 kommenttia