Lempeä mallasleipä

Leonardo da Vinkki - 1/07/2020


Maltaaseen leivotut mallasleivät ovat usein voimakkaan makuisia, mutta tämä mallasuutteeseen tehty versio on maultaan lempeä. 

2 leipää

5 dl vettä
2 pussia mallasuutetta
50 g hiivaa 
1 dl siirappia 
1,5 tl suolaa 
1 rkl anista 
1 rkl hienonnettua fenkolia 
2 rkl kuminaa
0,5 dl rypsiöljyä
5 dl ruisjauhoja 
8-9 dl vehnäjauhoja 
Voiteluun: 
siirappivettä 

Liuota mallasuute, hiiva, siirappi, suola ja öljy kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet. Vaivaa joukkoon ruisjauhot ja sen jälkeen tarpeen mukaan vehnäjauhoja. 

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota. 

Öljyä kaksi leipävuokaa. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä kevyesti. Leikkaa taikina kahteen palaan. Muotoile palat leiviksi ja nosta ne vuokiin. 

Kohota liinan alla. 

Paista 200-asteessa noin 45 minuuttia. Kun paistoaikaa on jäljellä 20 minuuttia, voitele leipä siirappivedellä (puolet lämmintä vettä ja puolet siirappia). 

Jäähdytä hetki liinan alla ja kääri leivät sen jälkeen folioon. Anna asettua seuraavaan päivään. Leikkaa viipale ja nauti.

samankaltaisia

0 kommenttia