Välimerenleipä

Leonardo da Vinkki - 1/30/2020


Erilaiset siemensekoitukset antavat leivälle paitsi mukavaa rouheutta ja makua myös vaihtelua ulkonäköön. Välimerenleipään lisäsin valmista sekoitusta, jossa oli auringonkukan- ja pinjansiemeniä sekä kuivattuja tomaatteja ja oliiveja. Siitä leivälle nimi. 

1 leipä

n. 10 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
2 dl siemensekoitusta 
4 dl rasvatonta maitoa

Sekoita hiiva ja suola 8 desilitraan jauhoja. Yhdistä kuiva-aineisiin kädenlämpöä hieman lämpimämpi maito. Vaivaa muutama minuutti. Lisää joukkoon siemensekoitus ja vähitellen loput jauhoista. Jatka vaivausta kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota. 

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä leipä. Nosta se voideltuun leipävuokaan, peitä liinalla ja kohota huoneenlämmössä.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.


samankaltaisia

0 kommenttia