Kolmoset



Kolmoset ovat näppäriä piknik- ja retkileipiä, sillä ne syödään sellaisenaan, voitelematta ja ilman lisukkeita. Itse suunnittelen aina eväskoria pakatessani, että nämä tarjotaan salaatin tai keiton kanssa, mutta eihän niin koskaan käy. Leivät kaivetaan esille ja napostellaan heti, kun viltti on levitetty, muut eväät sitten, kun sen aika on. Näitä hieman sitkeitä, juustoisia voipommeja on vaikea vastustaa!

12 kpl

100 g sulatettua voita
3 dl rasvatonta maitoa
50 g hiivaa
0,5 tl suolaa
50 g cheddar-raastetta
1 rkl oreganoa
n. 9 dl vehnäjauhoja
Päälle:
voisulaa tai öljyä 
oreganoa

Lämmitä voi-maito-seos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva ja suola nesteeseen. Lisää juustoraaste ja kuivattu oregano. Mittaa joukkoon 5 dl vehnäjauhoja samalla taikinaa rivakasti kädellä vispaten. Vaivaa taikinaan vähitellen lisää jauhoja, mutta lopeta heti, kun taikina alkaa olla käsiteltävää. Taikina on äkkiä tehty, sillä se vaivautuu nopeasti kimmoisaksi palloksi.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota taikinaa n. 20 minuuttia.

Kaada kohonnut taikina työtasolle. Jauhoja ei tarvita, sillä rasvainen taikina ei tartu tasoon kiinni. Palauta taikinan kimmoisuus kevyesti vaivaamalla ja jaa se 12 tasakokoiseen palaan, jotka paloittelet vielä kolmeen osaan. Pyörittele taikinanokareet palloiksi ja nosta ne kolme kerrallaan muffinivuokaan.


Peitä liinalla ja kohota n. 30 minuuttia.

Voitele voisulalla tai laadukkaalla öljyllä. (Itse käytän kylmäpuristettua rypsiöljyä, koska olen laiska enää tässä vaiheessa sulattamaan voita.) Ripottele päälle kuivattua oreganoa. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.



Nauti! Tunnin päästä näitä tuskin on enää jäljellä.




Samankaltaisia

0 kommenttia