Mustikanvarpukranssi

 

Maalis-huhtikuussa ei luonnossa ole paljon aineksia, joista voisi sitoa kranssin. Eteläisessä Suomessa maa on kuitenkin jo lähes kaikkialla paljas ja muuallakin lumet sulavat hyvää vauhtia. Mustikanvarpukranssin teko onnistuu. 

Tarvikkeet

ohuita pajunoksia
rautalankaa
huonot sakset tai leikkaavat pihdit
mustikanvarpuja
juuttiverkkoa rusetiksi

Teko-ohje

Kranssipohjan voi ostaa kaupasta, mutta näppärä sitoo sen nopeasti itsekin rautalangalla pajunoksista. Runkoon tarvitaan muutama ohut ja taipuisa pajunvitsa, jotka kiepautetaan ympyräksi. Varpuja ei punota yhteen. Oksien ympärille pyöritetään rautalankaa, joka sekä sitoo pajut yhteen että antaa ohuelle rungolle tarvittavaa tukevuutta. Muodon ei tässä vaiheessa tarvitse olla täydellinen. Rautalangan vahvistamaa pohjaa on helppo muotoilla, kun se on valmis.

Mustikanvarvut siistitään, katkotaan sopivaan mittaan ja niputetaan pieniksi kimpuiksi työtasolle odottamaan.

Ensimmäinen mustikanvarpunippu kiinnitetään rautalangalla pajurenkaan keskelle. Seuraava kimppu sidotaan tämän oikealle puolelle, aivan edellisen alapuolelle. Sitten seuraava vasemmalle, myös hieman ensimmäisen alapuolelle. Tämän jälkeen aloitetaan jälleen keskeltä ja jatketaan samaan tapaan kunnes kranssi on täynnä.

Juuttiverkosta leikataan sopiva pala ja muotoillaan siitä kranssiin rusetti.

Viimeiseksi kranssiin sidotaan rautalangasta ripustuslenkki.

Mustikanvarpukranssin voi ripustaa sekä sisälle että ulos sateelta suojaiseen paikkaan. Ulkona seppele vanhenee kauniisti ja vaihtaa hiljalleen väriään. Kesän jälkeen vihreys on muuttunut tulenpalavan oranssiksi ja kranssi näyttää tältä.Samankaltaisia

0 kommenttia