Anisleipä

Leonardo da Vinkki - 3/01/2017


Anisleipä sopii kiireisille, joilla ei ole aikaa odotella hapanjuuren kohottavan taikinaa. Se on mainio aamiaisleipä, sillä leipä on erityisen hyvää paahdettuna.

Mikäli sinulla ei vielä ole hapanjuurta, löydät sen täältä.

1 leipä

3 dl haaleaa vettä
3 rkl hunajaa
1,5 tl suolaa
3,5 dl hapanjuurta
0,5 dl kasviöljyä
1 pkt kuivahiivaa
1 rkl anista
n. 10 dl vehnäjauhoja

Liuota hunaja ja suola haaleaan veteen. Lisää hapanjuuri ja kasviöljy. Yhdistä anis, kuivahiiva ja 5 dl jauhoja. Kaada neste kuiviin aineksiin. Sekoita. Alusta joukkoon vähitellen vehnäjauhoja. Vaivaa noin taikinaa noin 8 minuuttia.  

Peitä ja kohota tunti.  

Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä kevyesti. Muotoile taikinasta leipä ja nosta se voideltuun vuokaan. 

Peitä ja kohota tunti.  

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista 30 minuuttia. 

Peitä liinalla ja jäähdytä ritilällä.

samankaltaisia

0 kommenttia