2 x pannari

Leonardo da Vinkki - 3/23/2017Luottopannukakkureseptini osaan ulkoa. Useimmiten palat syödään sellaisenaan ilman sen kummempia lisukkeita. Joskus taikinaa höystetään nakeilla, jauhelihalla tai pekonilla. Herkkuhetkeen pannukakku kruunataan kermavaahdolla ja villivadelmahillolla. Aina hyvää. 

Peruspannari

4 munaa
1 l täysmaitoa

4,75 dl vehnäjauhoja
0,75 tl suolaa
voita pellin voiteluun ja taikinan päälle

Vatkaa munat kevyesti. Sekoita joukkoon osa maidosta, vehnäjauhot ja suola. Käytä reippaasti vispilää ja lisää mukaan loppu maito. Jätä kulho työpöydälle ja anna jauhojen turvota uunin kuumenemisen ajan.

Aseta uunin lämpötila 225 asteeseen. Voitele uunipelti. Kun uuni on valmis, kaada taikina pellille. Vuole päälle muutama voinokare ja paista pannaria uunin keskitasolla puolisen tuntia.

Onnistuu joka kerta ja maistuu kaikille.

Mutta, on se ihmismieli kummallinen: Minulla on aivan mainio, herkullinen ja varmasti onnistuva pannariresepti, mutta uusia ohjeita tekee silloin tällöin silti mieli kokeilla. Viimeksi kokeilin ystävältä saatua saksalaista pannukakkureseptiä, joka osoittautuikin aika epeliksi.

Saksalainen pannukakku

5 dl täysmaitoa
5 dl vehnäjauhoja
12 munaa (!)
1 tl vaniljaesanssia
0,5 tl suolaa
voita pellin voiteluun

Pyöräytä kaikki aineet tasaiseksi yleiskoneella. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuole muutama nokare voita uunipellille, työnnä pelti uuniin ja sulata voi. Kaada taikina pellille sulaneen voin päälle. Paista uunin keskitasolla puolisen tuntia.

Resepti selvä. Toimin ohjeen mukaan. Mutta kuinkas kävi? 

Taikinassa oli ylettömästi munia ja sillä oli seurauksensa. En ollut uskoa silmiäni, kun katsoin uuniin! Herranjestas, eihän pannari pysy pellillä!


Olin ihan tolaltani ottaessani luomukseni ulos uunista. Valokuvatkin ovat vähän sitä sun tätä, sillä valokuvauksen sijaan huomioni oli pannukakussa. En vain yksinkertaisesti voinut uskoa pannaria todeksi.

Kun vihdoin uskaltauduin maistamaan pannukakkua, maku oli ihan hyvä. En luottoreseptiäni tähän reseptiin vaihtaisi, mutta kiva kokeilu. – Ensi kerralla rikkoisin kyllä taikinaan pari munaa vähemmän. Jos pihallasi tepastelee joukko kanoja ja munista on toisinaan ylituotantoa, suosittelen tätä reseptiä lämpimästi ihan näin. Kokeile ja ällisty!samankaltaisia

0 kommenttia