Kaiken loppu

Leonardo da Vinkki - 9/12/2017



Tämä leipäohje sai nimekseen Kaiken loppu, koska tyhjensin taikinaan vajaan piimätölkin, siirappipullon pohjan, viime hiput pomeranssijauheesta ja aamupalalta jääneet pellavan- ja kurpitsansiemenet. Kun taikina oli melkein valmis, löysin vielä kaapista pussinpohjat kuivattuja aprikooseja ja viikunoita. Sekaan vaan! Ei jätetä hyllylle kuivumaan.

2 kpl

50 g hiivaa
5 dl piimää
1,5 tl suolaa
0,75 dl leipäsiirappia
1 tl korianteria
1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
100 g (n. 13 kpl) kuivattuja aprikooseja
100 g kuivattuja viikunoita
0,5 dl ruokaöljyä
n. 13 dl erikoisvehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Seisota seosta huoneenlämmössä noin vartti. Kun neste kuohuu, sekoita joukkoon suola, siirappi, mausteet, siemenet, kuivatut hedelmät ja öljy. Alusta taikinaan n. 13 dl vehnäjauhoja ja vaivaa 8–10 minuuttia. 

Peitä kulho ja kohota taikinaa puolisen tuntia. 

Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä kevyesti. Leikkaa taikina kahteen tasakokoiseen osaan, muotoile palat leiviksi ja nosta ne leivinpaperilla suojatulle leivinpellille. Peitä liinalla ja kohota.

Paista 175 asteessa n. tunti.

Nosta ritilälle ja jäähdytä.


samankaltaisia

0 kommenttia