Sienestäjän rieskat

Leonardo da Vinkki - 9/22/2017


Minulla on luottosienipaikka, josta käyn hakemassa mustatorvisieniä. Kertaakaan ei ole tarvinnut tulla tyhjän korin kanssa kotiin! Pakastimeen ei tässä vaiheessa syksyä yleensä enää mahdu sienen sientä. Onneksi mustatorvisieni on mitä mainioin kuivattava. Kuivatut sienet ovat maultaan voimakkaampia, vievät vähän tilaa ja säilyvät hyvin. Käytän kuivattuja mustatorvisieniä enimmäkseen mausteena, mutta osa päätyy liotettuna leipään, useimmiten juuri tähän Sienestäjän rieskaan.

Jos et pidä sienistä, voit leipoa rieskat ilman sieniä ja herkutella perunarieskalla.


3–4 kpl

300 g perunoita
0,5 dl kuivattuja mustatorvisieniä
0,5 tl suolaa
50 g pehmeää voita
2 dl rasvatonta maitoa
3 dl ohrajauhoja


Keitä, kuori ja survo perunat. Murenna mustatorvisienet hetkeksi veteen likoamaan ennen kuin lisäät ne taikinaan.

Sekoita perunasose, sienet, suola, voi, maito ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikinasta kolme pyöreää rieskaa kahdelle leivinpaperilla suojatulle pellille.

Paista 250 asteessa n. 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä tai heti tuoreeltaan. Sipaise päälle voita tai tarjoa munavoin kanssa.


samankaltaisia

0 kommenttia