Joulukuun granola maustetaan perinteisillä piparkakkumausteilla neilikalla, kanelilla ja maustepippurilla. Maustesekoitukseen voi lisätä listasta puuttuvaa inkivääriä, mutta sen maku ei tässä granolassa nouse esiin.
7 dl isoja kaurahiutaleita
3 dl ruishiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
3 dl pähkinöitä oman maun mukaan
2,25 dl ruokosokeria
1 tl kanelia
0,5 tl mausteneilikkaa
0,5 tl suolaa
hyppysellinen maustepippuria
1 dl omenamehua
0,75 dl rypsiöljyä
0,75 dl hunajaa
3 dl kuivattuja karpaloita
Sekoita kaura-, ruis- ja kookoshiutaleet, pähkinät, ruokosokeri, mausteet ja suola isossa kulhossa. Yhdistä omenamehu, öljy ja hunaja. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita.
Kaada massa leivinpellille. Paista 175 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia välillä granolaa sekoittaen.
Jäähdytä. Lisää joukkoon kuivatut karpalot.
0 kommenttia