Adventtigranola



Joulukuun granola maustetaan perinteisillä piparkakkumausteilla neilikalla, kanelilla ja maustepippurilla. Maustesekoitukseen voi lisätä listasta puuttuvaa inkivääriä, mutta sen maku ei tässä granolassa nouse esiin.

7 dl isoja kaurahiutaleita
3 dl ruishiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
3 dl pähkinöitä oman maun mukaan
2,25 dl ruokosokeria
1 tl kanelia
0,5 tl mausteneilikkaa
0,5 tl suolaa 
hyppysellinen maustepippuria
1 dl omenamehua
0,75 dl rypsiöljyä 
0,75 dl hunajaa 
3 dl kuivattuja karpaloita 

Sekoita kaura-, ruis- ja kookoshiutaleet, pähkinät, ruokosokeri, mausteet ja suola isossa kulhossa. Yhdistä omenamehu, öljy ja hunaja. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita. 

Kaada massa leivinpellille. Paista 175 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia välillä granolaa sekoittaen. 

Jäähdytä. Lisää joukkoon kuivatut karpalot.


Samankaltaisia

0 kommenttia