Olkalaukku kahdesta baskerista

Tämä olkalaukku ommellaan käsin. Ompelukonetta ei tarvita.

Kassin koko määräytyy päähineiden koon mukaan. Jos olkalaukku tehdään aikuisten baskereista, laukun läpimitta on n. 25 - 27 cm. Jos päähineet ovat erikokoiset, suuremmasta baskerista tehdään tausta, joka näkyy koristeellisena raitana pienemmän etuosan takaa. 

Koko: Ø 26 cm.

Tarvikkeet

2 baskeria 
30 x 60 cm pala ohutta vuorikangasta 
150-160 cm fanttilankaa 
7 x 9 cm pala villakangasta 
3 neppiä 
1 koristenappi 

Teko-ohje

Leikkaaminen

Leikkaa baskereista niissä usein päälaella oleva lyhyt, huovutettu nyörinpätkä pois. Pohjan pitäisi jäädä ihan tasaiseksi, mutta varo, ettet vahingossa leikkaa liikaa ja tee huopaan reikää! Parhaiten tämä onnistuu, kun nipsaiset ensin enimmät pois ja siistit sen jälkeen jäljelle jäävää kumpua varovasti kynsisaksilla tai pienillä askartelusaksilla. 

Aseta baskerit pöydälle oikea puoli pöytää kohti. Leikkaa niistä pääaukon vahvennettu reuna ja mahdollisesti muuten ylöspäin nousevat osat pois. Jäljelle jää tasaiset, litteät ympyrät.

Siirrä baskerit vuorikankaan päälle. Piirrä päähineiden ääriviivat liidulla kankaaseen. Leikkaa vuorikankaasta piirrosviivoja myöten baskerien kokoiset palat. 

Leikkaa huovasta kaavan avulla sydän. 
Ompeleminen

Kiinnitä sydän pienillä pistoilla pienempään, etuosaksi tulevaan baskeriin. Ompele sydämeen koristenappi.

Ompele neppien toinen puoli 0,5 cm päähän pienemmän baskerin reunasta kello 11,12 ja 1 kohdalle. Aseta baskerit vastatusten, merkitse neppien kohdat taustaksi tulevaan baskeriin ja kiinnitä myös neppien toiset puolet paikoilleen. Tarkista neppien kohdistus.

Leikkaa vuorikankaan reunaan tasaisin välimatkoin aukileikkauksia, jotta kangas kaareutuu kauniisti. Aseta vuori nurjat puolet vastakkain etuosaksi tulevan baskerin sisäpuolelle. Taita saumavarat nurjalle kiinnittäen samalla kangasta nuppineuloilla paikoilleen. Ompele vuori käsin villakankaaseen. Mittaa olkahihnan sopiva pituus ja kiinnitä fanttilanka klo 10 ja 2 kohtaan taustaksi tulevaan baskeriin. Ompele toinen vuorikangas samoin kuin ensimmäinen. Fanttilangan päät jäävät vuoren alle.

Ompele etu- ja takaosa pienillä pistoilla käsin yhteen.
Samankaltaisia

0 kommenttia