Siemensuupalat


Nämä rapeat ja maultaan neutraalit näkkileipäset ovat loistava pohja juhlien suupaloille. Leivät voi leipoa hyvissä ajoin etukäteen ja tehdä voileipätahnatkin jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Tarjoilupäivänä tarvitsee enää pursottaa tahnat kakkusille ja koristella ne.

n. 35 kpl

0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä karkeana rouheena 
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl kuorittuja hirssinjyviä
1 rkl chiansiemeniä
2 rkl maissijauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 dl kuumaa vettä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Anna seoksen turvota 15 minuuttia. 

Ota avuksesi läpimitaltaan 5 cm oleva, pyöreä muotti ja painele sen avulla leivinpaperilla suojatulle pellille ohuita, pyöreitä kakkusia. (Aseta muotti pellille, lisää sen sisään reilu teelusikallinen taikinaa, painele tasaiseksi ja poista muotti. Toista, kunnes kaikki taikina on käytetty.) Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia/pelti.

Jäähdytä ritilällä. Säilytä kannellisessa purkissa.

Samankaltaisia

0 kommenttia