Samettinen suklaajuustokakku

Leonardo da Vinkki - 2/13/2018


Täyteläinen ja samettinen suklaajuustokakku sopii kahvipöydän nautinnoksi. Kakku on herkullisuudessaan tuhtia tavaraa, joten siitä riittää monelle.

Käytin tällä kertaa Irish cream -rahkaa, mutta voit vaihtaa sen mihin tahansa maustettuun rahkaan, joka sopii suklaan makuun. (Kerro ihmeessä kommenteissa mikä on osoittautunut hyväksi vaihtoehdoksi, niin muutkin leipojat saavat asiasta tiedon.)

Bourbon-vaniljauute ei kuulu kaikkien kauppojen valikoimiin. Sen voit tietysti korvata tavallisella vaniljauutteella. 

12:lle 

Pohja:
21 kpl Oreo-keksejä
3 rkl sulatettua voita
Täyte:
400 g Irish cream -rahkaa
400 g Philadelphia-juustoa
4 munaa
3 dl sokeria
0,5 dl kuohukermaa
1 tl Bourbon-vaniljauutetta
200 g tummaa suklaata (70%)

Aseta uuni lämpenemään 165 asteeseen. Murskaa Oreo-keksit ja lisää murskan joukkoon sulatettu voi. Peitä irtoreunaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Paista pohjaa 8 minuuttia. Jäähdytä 15 minuuttia.

Laske uunin lämpö 150 asteeseen. Sulata suklaa hellästi vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja kaada kakkuvuokaan esipaistetun pohjan päälle. Paista kakkua 150-asteessa tunti. Sammuta uuni, älä avaa uunin luukkua ja jätä kakku uuniin vielä toiseksi tunniksi.

Jäähdytä kakku ja pane se sen jälkeen jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Koristele maun mukaan ja tarjoile.

samankaltaisia

2 kommenttia

  1. Näyttää hyvältä ja helpolta tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on enempi aikuisten kuin lasten makuun, vaikka pohjassa onkin poikani himoitsemia Oreo- keksejä.

      Poista