Kolmannen kierroksen kierrätystä

Leonardo da Vinkki - 2/19/2020


Pari vuotta sitten ompelin kahdesta käyttökelvottomasta paidasta lapselle alla olevassa kuvassa näkyvän puseron. (Siitä projektista lisää täällä.) 


Nyt tietysti tämäkin vaate on jo jäänyt pieneksi, joten tuunasin siitä itselleni pipon ja kynsikkäät. Nehän ovat tuossa tyrkyllä melkein valmiina.

Ohjeet alla.

Pipo

Aloita piposta.

Aseta lempimyssysi kaavaksi puseron etuosan päälle ja leikkaa puserosta pipon aihio. 


Käännä kankaat oikeat puolet vastakkain ja ompele pipon reunat yhteen. Siksakkaa sauma.

Anna pipon olla edelleen väärinpäin. Taita se siten, että äsken ommeltu sauma on keskellä. Muotoile saksilla leikaten kaarta oikealta ja vasemmalta hieman kapeammaksi, noin etusormen mitan verran sauman molemmin puolin. Ompele sauma yhteen, jolloin pipon päähän muodostuu risti. Siksakkaa sauma.

Pipo on valmis.

Kynsikkäät

Leikkaa hihat irti puserosta. Valitse kohta sen mukaan kuinka pitkät varret haluat kynsikkäihin. Siksakkaa leikattu reuna. Taita sisään. Ompele käänne paikoilleen kapealla siksakilla.

Aseta kätesi puseron etukappaleelle peukalo 45-asteen kulmassa etusormeen nähden. Merkitse kynsikkään kämmenosan malli, kun puseron etu- ja takakappale ovat päällekkäin. Leikkaa. Tee samoin toisen käden puoli. (Tässä kohtaa täytyy katsoa sekä puserokankaan riittävyyttä että kuviointia. Itse asetin tällä kertaa molemmat peukalot sinisen kankaan puolelle, mikä antaa väriä kynsikkäiden kämmenpuolelle. Päälliset ovat puseron selkäkappaleesta ja kokonaan ruskeat.)

Siksakkaa palojen ranteen- ja sormenpuoleiset päät. Ompele sivusaumat ja peukalonhankasauma yhteen. Siksakkaa ommellut saumat.

Ompele kynsikkäiden kämmenosat kiinni "varsiin". Taita sormenpuoleiset reunat sisään ja kiinnitä taite piilopistoin.

Valmista, ja nopeammin kuin uskoitkaan!


samankaltaisia

0 kommenttia