Poppamiesnaamio

Leonardo da Vinkki - 2/27/2020


Pojalla on koulussa viidakkoteemaiset karnevaalit. Hän haluaa olla poppamies, parantaja. Päätämme yhdessä suunnitella ja tehdä naamion. 

Päätarvike onkin näppärästi heti käsillä. Olemme edellisenä päivänä hankkineet uuden digiboxin. Sen pakkauslaatikko pyörii vielä nurkissa. Koko on juuri oikea. Toiselta puolella saamme leikattua naamion pohjan ja toiselta "tilpehöörin".

Tarvikkeet

tukevaa pahvia (pakkauslaatikosta)
ruskeaa, valkoista tai mustaa ohutta kartonkia
sakset
reikäsakset (ne joilla tehdään vyöhön lisää reikiä)
liimaa
nitoja
mustaa ilmastointiteippiä (siis jesaria)
niininarua

Teko-ohje

Koko: 33 cm x 25 cm (pahviosa)

Leikkaa pahvista kasvojen soikio. Jätä mukaan laatikon sivusta pieni korva ylimmän kolmanneksen alalaitaan, jos se laatikon mallista onnistuu. Jos laatikon malli ei siihen taivu, leikkaa korva erillisestä palasta ja kiinnitä se nitojalla naamioon. 

Rei'itä naamion ylälaita reikäsaksilla.

Leikkaa silmänreiät.

Leikkaa ylä- ja alaluomet, nenä ja suun rinkula. Kaikki tuplakappalein.

Liimaa äsken leikatut palat päällekkäin, jotta ne nousevat enemmän esiin naamion pinnasta. Anna kuivua ja kiinnitä ne sen jälkeen naamioon.

Maalaa naamio. Anna värien kuivua.

Solmi niininarut siansorkkasolmulla naamioon.

Kiinnitä nitojalla sivujen korviin parin sormea leveät kartonkinauhat. Sovita naamio lapsen päässä niille oikea pituus ja nido yhteen. 

Kiinnitä kolmas kartonkinauha ilmastointiteipillä naamion otsasta pään takaa kulkevaan nauhaan. Takana kiinnitys tapahtuu nitojalla. 

Suojaa nidotut kohdat ilmastointiteipillä.


Ota käyttöön.




samankaltaisia

0 kommenttia