Housunpolven peruspaikka ompelukoneella

Leonardo da Vinkki - 9/26/2018



Hups, pihaleikeissä pojan housujen polveen tuli ruohonvihreä tahra ja reikä.


Ruoho on toisinaan viheliäistä poistettavaa vaatteista, mutta tavoilleni uskollisena aloin puhdistamaan vaatetta varovasti. Yllätyin iloisesti, kun tahra lähti kankaasta tavallisella käsisaippualla. Esipesun jälkeen pesukone sai tehdä työt, minkä jälkeen tuuli kuivatti housut nopeasti paikattavaksi.

Housujen kangas on ohutta puuvillaa, mutta paikaksi valitsen silti tukevaa enstex-kangasta, joka on kulutusta kestävää ja likaa hylkivää.

Koska repeämä on polven kohdalla (missäs muualla!), leikkaan kankaasta ison paikan, vaikka reikä housujen lahkeessa on pienehkö. Tässä kohtaa ajattelen jo tulevia remuretkiä. Enstex-kankangas ei niin helposti ratkea, kun seuraavan kerran leikit muuttuvat vauhdikkaiksi.

Kiinnitän paikan parilla nuppineulalla housuihin kiinni. Pujotan lahkeen vyötärön kautta ompelukoneeseen ja ompelen pariin kertaan siksakilla paikan yläosan. Pujotan lahkeen lahkeensuusta ompelutasolle ja ompelen samaan tapaan paikan alaosan.

Näiden housujen malli on väljähkö, joten siksak on tässä kohtuullisen kapeaa. Jos lahje on soukka, paikan saumaan kohdistuu enemmän rasitusta. Siksak kannattaa ommella leveämmäksi tai huristella paikan ympäri pari, kolme kierrosta vähän reittiä vaihdellen.

Molemmissa tapauksissa housut tulevat kuntoon pienellä vaivalla.

samankaltaisia

0 kommenttia