Kesäkurpitsan satokausi on parhaimmillaan. Paistoin pari päivää sitten sadosta herkullisia kasvislettuja, joita perhe naposteli ihan sinällään välipalana. Itse nautin letuista kokoamalla niistä voileivän: pohjalle voideltu ruisleipänen, päälle kesäkurpitsalettu tai kaksi ja kruunuksi juustoviipale. Kyytipojaksi lasi kylmää maitoa. Aaah! Kyllä taas jaksaa.
Annoksesta tulee kunnon satsi. Tarkkaa kappalemäärää en saanut laskettua, kun lettukasa alkoi huveta huimaa vauhtia jo niitä paistaessani.
500 g (2 kpl) kesäkurpitsaa
ripaus suolaa
2 dl juustoraastetta
2 munaa
1 dl turkkilaista jogurttia
3 rkl karkeaa hernejauhoa
1 dl vehnäjauhoa
3 dl purjoa
1 valkosipulin kynsi
ripaus chiliä
0,5 tl suolaa
mustapippuria
Raasta kesäkurpitsat. Ripottele raasteeseen ripaus suolaa. Kääntele. Nosta massa siivilään valumaan noin puoleksi tunniksi painellen sitä samalla pari kertaa kuivemmaksi.
Sekoita kaikki aineet kulhossa.
Paista letut lettupannulla. Ja muista, nyt ei sovi hätäillä! Letut pysyvät hyvin koossa, kun paistolämpö on maltillinen ja letut ovat ohuita. Ei siis liikaa praasua, eikä valtavia vuoria "taikinaa" pannulle.
0 kommenttia