Unikkokranssi

Leonardo da Vinkki - 8/30/2018


Paperinarusta tehty unikkokranssi pysyy kauniina vuosia. Paperikukat eivät kuihdu. Itselläni tämä on välillä jo ollut kaapissa. Nyt otin sen taas esille. Hiukan suoristin säilytyksessä ruttaantuneita terälehtiä ja kranssi on kuin uusi.

Unikot saattavat näyttää vaikeatekoisilta, mutta niiden askartelu onnistuu ensikertalaiseltakin. 

Tarvikkeet

valmis, oksista sidottu kranssipohja, ø 20 cm
pieni pätkä pellavanarua tai rautalankaa ripustuslenkiksi
meriheinää
vahvaa, meriheinän väristä lankaa
(kultalankaa)
punaista paperinauhaa
punaista, paksua paperinarua
sinapinruskeaa, paksua paperinarua
ohutta, lilaa paperinarua
vesivärit, siveltimet ja vesikuppi
muovia pöydän suojaksi
rautalankaa
leikkaavat pihdit
sakset
liimaa

Teko-ohje

Solmi pellavanarusta tai rautalangasta ripustuslenkki kranssipohjan taakse. Tarkista ettei se näy, kun katsot kranssia edestäpäin.

Asettele meriheinää tasaisesti kranssipohjan päälle ja sivuille ja sido heinät paikoilleen vahvalla, heinän värisellä langalla.

Itselläni sattui olemaan rullanloppu ohutta kultalankaa kaapissa, joten asettelin sitä hiukan heinän päälle kimaltamaan ennen kuin kiinnitin heinät kranssiin. Se ei ole mitenkään välttämätön lisä, mutta antaa eloa unikon lehtiin, joissa on sama kultaan vivahtava sävy.

Kiedo paperinauhaa kranssin ympärille. Liimaa nauhan aloitus- ja lopetuskohta yhteen kranssin takana. Tee paperirusetti. Liimaa rusetti kranssiin ylös, keskelle.

Katkaise punaisesta, paksusta paperinarusta pätkä. Avaa naru rullalta ryppyiseksi paperiksi. Leikkaa saksilla paperista vapaalla kädellä erikokoisia terälehtiä. (Aloita leikkaamalla pyöreäkulmaisia neliöitä ja saksi niitä tarpeen vaatiessa lisää.) Terälehtien muodon ei tarvitse olla niin pilkulleen, koska niitä muotoillaan vielä myöhemmin. Yhteen kukkaan tulee 4-5 terälehteä. Tarvitset siis 20 - 30 palaa.

Värjää terälehtien tyvet liilalla vesivärillä tummaksi ja nosta ne muovin päälle kuivumaan.

Leikkaa ruskeankeltaisesta, paksusta paperinarusta pala. Avaa tämäkin naru rullalta ryppyiseksi paperiksi. Leikkaa paperista vapaalla kädellä unikon lehtiä. (Aloita leikkaamalla 6 - 10 kappaletta pitkänomaisia vesipisaroita palan kokoa ja kapeutta vaihdellen. Silppua sen jälkeen lehtien reunat saksilla sahanterälle.)  

Leikkaa rautalangasta 15 cm:n pituisia paloja. Katko liilasta, ohuesta paperinarusta 4 cm:n pätkiä. Ota pieni nippu paperinarun paloja käteesi ja kiedo niiden ympärille muutama terälehti. Kiedo kukan juureen rautalankaa niin, että se sitoo nipun yhteen. Jätä loppu rautalanka kukan varreksi. Peitä kukan tyven ja varren rautalanka ruskealla paperilla. Tee loput kukat samalla tapaa.



Tee kukkien lisäksi pari nuppua. Tekniikka on sama kuin auenneissa kukissa, mutta jätä näistä liila paperinarunippu pois.

Taivuttele terälehdet elävän näköiseksi unikoksi.

Ruttaa ruskeasta paperista leikattujen lehtien kapea pää tiukaksi mytyksi ja avaa muu lehti viuhkan muotoon. Liimaa lehdet kranssi alaosaan. 

Taivuta nuppujen varret haluamaasi suuntaan ja liimaa ne kiinni meriheinäpohjaan.

Kiinnitä kukat.

Tarkista yleisvaikutelma ja taivuttele vielä tarvittaessa kukkien terälehtiä, nuppuja ja lehtiä.


samankaltaisia

0 kommenttia