Peikkosäästölippaat

Leonardo da Vinkki - 8/23/2018


Teetä, pikakahvia ja monta muuta tuotetta myydään kannellisissa metallipurkeissa. Ne ovat loistavaa askartelumateriaalia. Hienoja lopputuloksia saa aikaan melko pienenkin lapsen kanssa.

Meillä askarreltiin viimeksi tyhjentyneistä purkeista pari säästölipasta, kun poika halusi pitää pleikkarin peleihin säästetyt rahat erilleen muista säästöistä. Ensimmäisiin ei kosketa. Toisilla voi poiketa vaikka karkkikauppaan.

Nyt peikot pitävät seuraa toisilleen ikkunalaudalla, josta ne voivat valvoa myös läksyjen tekoa.


Tarvikkeet 

2 kannellista metallipurkkia
värillistä kontaktimuovia (D-C-Fix)
4 askartelusilmää
liimaa
vaatteista kierrätettyä pörröistä neuletta tai karvaa
kohokirjoitin




Teko-ohje

Leikkaa kontaktimuovista suorakaide, jolla saat purkin pinnan peittoon. Irrota paperi ja kiinnitä muovi tölkkiin. Jos säilytyspurkin pintaan on liimattu paperi, sitä ei tarvitse poistaa.

Liimaa askartelusilmät paikalleen. Joustava, geelimäinen liima on tähän aivan nappi valinta. Tarraa kiinni kuin hyeena. Pienen lapsen kanssa liimaus onnistuu askarteluliimallakin (esim. Erikeeper), kunhan jaksaa hetken painaa silmää muoviin kiinni. Kirkkailla paperiliimoilla ja superpikaliimoilla on turha edes yrittää - ei onnistu.


Sitten onkin enää jäljellä hiustupsun kiinnitys. Leikkaa neuleesta tai karvasta kannen peittävä pala. Levitä liimaa kannen päälle ja reunoille. Liimaa tukka paikalleen siten, että kansi ei jää näkyviin.


Kohokirjoita purkkiin säästämisen tavoite. Liimaa tarra purkin taakse.




Tee toinen säästöpeikko samalla tavalla.


Aloita säästäminen. 




samankaltaisia

0 kommenttia