Meillä syödään kesällä ihan tolkuttomia määriä perunasalaattia. Kyllästyisitte ohjeisiin, jos jokaisesta variaatiosta tekisin julkaisun. Tässä yksi malliksi. Hyvää oli tämäkin.
5:lle
1 kg kesäperunoita
1 hapan omena
nippu ruohosipulia
5 kananmunaa
Kastike:
2 rkl balsamiomenaviinietikkaa
5 rkl öljyä
1 rkl tuimaa sinappia
0,5 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
Laita kananmunat kylmään veteen ja alenna lämpötilaa, kun vesi kiehuu. Anna veden poreilla kevyesti ja keitä munia 7-8 minuuttia siitä hetkestä, kun vesi alkoi kiehua. Kaada vesi pois kattilasta ja lisää hanasta munien päälle kylmää vettä. Kananmunista lähtee kuori helposti irti, kun ne on näin "säikäytetty".
Keitä perunoita n. 15 minuuttia. Kaada vesi pois. Aseta perunoiden päälle talouspaperia ja anna kypsyä loppuun.
Sekoita kastike ja kaada se salaattiainesten sekaan. Kääntele varovasti.
Tarjoa kananmunanpuolikkaiden ja esimerkiksi lihapullien kanssa.
0 kommenttia