Toisina kesinä ystäväni tuskailevat valtavan kesäkurpitsasatonsa kanssa. Jo pari taimea saattaa tuottaa enemmän kuin perhe jaksaa syödä. Itselleni kesäkurpitsan ylituotanto on käsite, jota en alkuunkaan ymmärrä. Rakastan kesäkurpitsaa ja voisin syödä sitä joka päivä! Grillattuna, salaattina, pastana, leivän päällä, leivonnaisissa, hillona, leivässä ...
Leipätaikinoihin kesäkurpitsa antaa herkullista mehevyyttä, minkä vuoksi raastan taikinan joukkoon usein kesäkurpitsaa. Tässä ohje, jota koko perheemme rakastaa.
16 kpl
6 dl rasvatonta maitoa
50 g hiivaa
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
250 g hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
1 dl kurpitsansiemeniä
16 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva, hunaja ja suola kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon rypsiöljy, kesäkurpitsaraaste ja siemenet. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa reippaasti noin 10 minuuttia, eli kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa puolisen tuntia.
Kaada taikina hyvin jauhotetulle työtasolle ja kääntele sitä siinä muutaman kerran. Muotoile taikinasta tanko. Jaa se 16 osaan, venytä leikatut palat sämpylöiksi ja nosta ne leivinpaperilla suojatulle pellille.
Kohota.
Paista sämpylöitä 225-asteessa 15–20 minuuttia.
Nosta sämpylät ritilälle ja jäähdytä ilman liinaa.
0 kommenttia