Syksyinen siskonmakkarakeitto

Leonardo da Vinkki - 9/28/2018

 

Kaali-omena-siskonmakkarakeiton ohje on ollut jo kymmeniä vuosia yksi vakioresepteistäni. Tästä keitosta keittiöni syksyisin tunnetaan. En voi kuvitellakaan makean syyskaalin satokautta ilman tätä herkkua!

Ohje on alun perin äitini 70-luvun reseptikorteista. Kun nuorena naisena muutin lapsuuden kodistani, oli päivänselvää, että ohje pakattiin tärkeiden paperien joukkoon muuttolaatikkoon. Sen jälkeen olen keitellyt keittoa jo useammassakin keittiössä. Ehkäpä poikani ottaa ohjeen aikanaan mukaansa? Sitten se olisi jo perintöresepti.

Keitto sopii myös pakastettavaksi, joten sitä voi keitellä etukäteen pakastimeen, jos tietää edessä olevan kiireisen viikon, jolloin ei ehdi kokkailemaan.

1 pieni valkokaalin pää
2 purjosipulia
3 rkl öljyä
2 tl currya
1,5 l kanalientä
valkopippuria
timjamia
n. 500 g siskonmakkaroita
2 hapanta omenaa

Huuhdo kaali ja purjo. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja purjot renkaiksi.

Lämmitä öljy ja curry kattilassa. Lisää kaali ja sipuli. Kääntele keskilämmöllä kunnes ne ovat pehmeitä.

Lisää kanaliemi ja mausteet. Nosta lämpö kiehumapisteeseen. Lisää siskonmakkarat. Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla 30 minuuttia.

Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Jätä kuori, jos omenat ovat kotimaisia. Varsinkin punainen kuori on keitossa hauskan näköistä. Lisää omenat keittoon puolen tunnin jälkeen. 


Anna keiton olla hellalla vielä 10 minuuttia.

Katso, mikä ihana liemi!


Tarkista maku. Vie tarjolle. 


samankaltaisia

0 kommenttia