Käytä omena-persikkamarmeladiin juuri ja juuri kypsiä persikoita ja happamia omenoita, jotka saavat olla jopa aavistuksen raakoja.
Kuivattua minttua voit lisätä oman makusi mukaan 1–2 teelusikallista. Meillä taitaa välillä lipsahtaa kolmekin lusikallista, kun mittani tahtovat olla reilunpuoleisia. Jos maustat marmeladin minttuliköörillä, muista että siinä on voimakas maku. Sen kanssa ei kannata ruveta läträämään, 1–2 ruokalusikallista on riittävä määrä.
Jos pidät sitruunasta, raasta kattilaan hautumaan kuivatun mintun lisäksi myös pari teelusikallista sitruunankuorta, mutta se ei ole välttämätöntä.
500 g persikoita
500 g omenia
1 dl vettä
600–800 g sokeria
kuivattua minttua tai minttulikööriä maun mukaan
Huuhdo persikat ja nosta ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä hetki. Kuori ja poista siemenet. Paloittele kattilaan.
Huuhdo omenat. Kuori ja poista siemenkodat. Paloittele kattilaan.
Lisää hedelmien joukkoon vesi, sokeri ja kuivattu minttu. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes seos kiinteytyy marmeladiksi, eli vajaan tunnin. Jos käytät mausteena likööriä, lisää se vasta valmiiseen marmeladiin.
Tölkitä ja säilytä viileässä.
0 kommenttia